Provtillfällen vid Varpsunds skjutbana

Nedan ser du fastställda provtillfällen för jägarexamen vid Varpsunds skjutbana i regi av:

Svenska Jägareförbundet (SvJF)
eller
Jägarnas Riksförbund (JR).

Se till att du bokar för rätt förbund om du har ett förbund du föredrar.

Innan du bokar måste du ha övat på både skytte och säker vapenhantering.

OM du fått dina vapenlicenser tillbakakallade de senaste fem (5) åren måste du först kontakta polisen för att erhålla ett intyg för att få lov att skjuta prov!

OM du saknar svenskt personnummer MÅSTE du ansöka hos Naturvårdsverket om ett JägarID. Utan detta kommer du inte få göra examensprov!

Tänk på att även om ett provtillfälle är fullbokat så kan det avbokas platser när som helst inom anmälningstiden. Viss justering av antalet platser kan även förekomma beroende på typ av prov som är anmälda så platser kan dyka upp. Besök sidan med jämna mellanrum för att se om någon plats har dykt upp om du letar plats på ett specifikt datum. 

Boka inte in dig på fler prov än du avser att göra! Att t ex anmäla sig till alla prov och sedan skriva en anmärkning om att man endast avser göra ett enskilt prov kommer i de allra flesta fall sluta i att du får en uppmaning att avboka alternativt kommer vi boka av tiden för dig!

Utan fullt genomförd bokning kommer du inte få lov att skjuta några prov! Du förväntas ha ett bokningsnummer till hands när du kommer till Varpsund för att genomföra dina prov!

Kostnad för prov från 2020-01-01:

Teoriprov 500 kr
Hagelgevärsprov 400 kr
Grundprov kulgevär  200 kr
Högviltprov kulgevär  200 kr
Omprovsmoment kula/hagel 100 kr
Högviltsprov  
Tilläggsserie 1 50 kr
Tilläggsserie 2  50 kr

Kostnad för ammunition tillkommer. 

NYTT DIGITALT TEORIPROV FRÅN OCH MED 2021-03-01

För dig som skall skriva teoriprov från och med 2021-03-01 så är det ett digitalt prov gäller. Som provtagare förväntas du vara väl förberedd när du skall skriva teori.
Du förväntas till exempel ha laddat ner en app innan provtillfället för att se så att din mobila enhet klarar av att visa provet på rätt sätt. Du kan i appen göra ett övningsprov för att testa och göra dig familjär med hur frågor och layout fungerar. Det är denna app du kommer använda när du skriver teoriprovet.
Du kan bara använda en mobil enhet (telefon eller surfplatta) och inte en dator.

OBS! Appen kommer laddas upp i de olika butikerna under februari. Notera att appen är kostnadsfri och du inte behöver använda någon "betalapp" för att skriva teoriprovet.
Du finner en instruktionsfilm här: https://www.youtube.com/watch?v=elPPTeL06NI&feature=youtu.be
OM du kommer oförberedd så är det inte säkert att det finns tid för dig att skriva teoriprovet så hoppa inte över din egna förberedelse innan provtillfället!


Om du vill läsa mer inför ett jägarexamensprov kan du göra det på t ex:

https://jagareforbundet.se/utbildning/jagarexamen/jagarexamensprov/

http://www.jagarexamen.org/jagarexamen/sa-har-gar-det-till/

På ovan länkar hittar du svar på många av de vanligaste frågorna!

 

OBS! Om du inte avanmäler din bokade plats inom den tid som anges i bokningsbekräftelsen så kommer Varpsunds skjutbana debitera dig 500 kr. 

OBS! OM du anmäler dig till flera prov som du sedan inte har för avsikt att genomföra så kan du komma att debiteras samtliga prov som du har anmält dig till!

Notera att datum och/eller tid för provtillfällen kan komma att ändras eller ställas in men du kommer då bli meddelad via e-post eller telefon.

Du är alltid välkommen att kontakta Varpsunds skjutbana för att boka tid för övningsskytte:

0171-142240 (butiken)
varpsund@varpsund.se
http://www.varpsund.se

Det finns just nu inte några fastställda provtillfällen på Varpsunds skjutbana.