Provtillfällen vid Varpsunds skjutbana

Nedan ser du fastställda provtillfällen för jägarexamen vid Varpsunds skjutbana i regi av:

Svenska Jägareförbundet (SvJF)
eller
Jägarnas Riksförbund (JR).

Se till att du bokar för rätt förbund om du har ett förbund du föredrar.

Innan du bokar måste du ha övat på både skytte och säker vapenhantering.

OM du fått dina vapenlicenser tillbakakallade de senaste fem (5) åren måste du först kontakta polisen för att erhålla ett intyg för att få lov att skjuta prov!

OM du saknar svenskt personnummer MÅSTE du ansöka hos Naturvårdsverket om ett JägarID. Utan detta kommer du inte få göra examensprov!

Tänk på att även om ett provtillfälle är fullbokat så kan det avbokas platser när som helst inom anmälningstiden. Viss justering av antalet platser kan även förekomma beroende på typ av prov som är anmälda så platser kan dyka upp. Besök sidan med jämna mellanrum för att se om någon plats har dykt upp om du letar plats på ett specifikt datum. 

Boka inte in dig på fler prov än du avser att göra! Att t ex anmäla sig till alla prov och sedan skriva en anmärkning om att man endast avser göra ett enskilt prov kommer i de allra flesta fall sluta i att du får en uppmaning att avboka alternativt kommer vi boka av tiden för dig!

Utan fullt genomförd bokning kommer du inte få lov att skjuta några prov! Du förväntas ha ett bokningsnummer till hands när du kommer till Varpsund för att genomföra dina prov!

För dig som skall skriva teoriprov:

Du finner en instruktionsfilm här: https://www.youtube.com/watch?v=elPPTeL06NI&feature=youtu.be
OM du kommer oförberedd så är det inte säkert att det finns tid för dig att skriva teoriprovet så hoppa inte över din egna förberedelse innan provtillfället!


Om du vill läsa mer inför ett jägarexamensprov kan du göra det på t ex:

https://jagareforbundet.se/utbildning/jagarexamen/jagarexamensprov/

http://www.jagarexamen.org/jagarexamen/sa-har-gar-det-till/

På ovan länkar hittar du svar på många av de vanligaste frågorna!

 

OBS! Om du inte avanmäler din bokade plats inom den tid som anges i bokningsbekräftelsen så kommer Varpsunds skjutbana debitera dig 500 kr. 

OBS! OM du anmäler dig till flera prov som du sedan inte har för avsikt att genomföra så kan du komma att debiteras samtliga prov som du har anmält dig till!

Notera att datum och/eller tid för provtillfällen kan komma att ändras eller ställas in men du kommer då bli meddelad via e-post eller telefon.

Du är alltid välkommen att kontakta Varpsunds skjutbana för att boka tid för övningsskytte:

0171-142240 (butiken)
varpsund@varpsund.se
http://www.varpsund.se


Jägarexamensprov 2022-11-12 - SvJF

Sista anmälningsdag 2022-11-09